sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Rullakaihtimet

Aloitin rullakaihtimien metsästämisen reilusti ennen muuttoa, mutta oikeanlaisten ja hintaisten löytäminen ei ollutkaan ihan helppo tehtävä. Olin ajatellut hankkivani meille ns. screen-kaihtimet antrasiitin värisinä. Halusin lisäksi, että kaihtimet olisivat samanväriset molemmilta puolilta kangasta. 

Ensin pyysin tarjouksen paikallisesta kaihdinliikkeestä, josta löytyi yksi täydellinen vaihtoehto, mutta hinta osoittautui aivan liian kovaksi. Vaihtoehdoksi etsin tummanharmaata pimennysverhoa, mutta niissä oli kaikissa verhon toinen puoli valkoinen. Myyjä ei oikein ymmärtänyt miksei se saisi olla valkoinen... Mielestäni valkoinen väri ei vain näyttäisi talon ulkopuolelta kovinkaan kivalta, joten jatkoin kaihtimien etsimistä.

Aloin tuskastua, että löydänkö ikinä oikeanlaisia verhoja ja kyselin Valantin Kirsiltäkin mitä mieltä hän on verhojen värityksestä. Hänenkään mielestään tummiin ikkunapuitteisiin ei sovi valkoiset kaihtimet, mutta antrasiitin tai vaaleanharmaat kävisivät hyvin. Olin onnellinen saatuani vahvistusta näkemykselleni:)

Jatkettuani rullakaihtimien etsintää päädyin netissä Arctic Storen sivustoille ja muistelin nähneeni liikkeen käydessämme kamiina kaupoilla Espoon Martinsillantiellä. Päätin poiketa liikkeeseen työmatkallani ja päästyäni liikkeeseen ihastuin oitis heidän antrasiitin väriseen screen kaihtimeen, mutta keskusteltuani myyjän kanssa totesin, ettei se ehkä kuitenkaan ole meille soveltuva kangas. Talvella kun ulkona on pimeää ja sisällä on valot päällä, niin verhon läpi näkee suoraan sisälle, eli verho ei antaisi haluttua näkösuojaa. 

Tutkittuani tarkemmin heidän valikoimaansa ihastuin tummanharmaaseen Techno T1 kankaaseen. Kangas oli ohut, hieman kiiltävä ja samanvärinen kankaan molemmilta puolin! Perfecto!

Pyysin tarjouksen ja hintakin oli lompakollemme sopiva. Tilasin kaihtimet jokaiseeen makuuhuoneeseen ja kaikkiin kadun puoleisiin ikkunoihin asennettuna. Ja siellä ne nyt sitten ovat:)Eteisen matto on vielä hankkimatta, mutta se on must-hankittavien listalla. Pohdin vielä ostaisimmeko yksivärisen sisalmaton vai musta-valkokuvioisen villa- tai muovimaton.Olohuoneen kaihdin on leveydeltään 2,5m, mutta silti verhoa on helppo liikuttaa. 

Emme hankkineet korkeisiin ikkunoihin vielä sähkökäyttöisiä kaihtimia, sillä en oikein tiedä ovatko ne tarpeelliset. Aurinko kun ei koskaan paista suoraan näistä ikkunoista ja näkösuojaakaan ei tarvita.Vanhimman tyttäremme huoneesa kulmaikkunan verhot mahtuivat onneksi samalle tasolle. Huone on niin harvoin siisti, etten ole vielä saanut otettua yhtään kuvaa blogiin näytille...


Kuva meidän vanhempien makkarista. Liukuovikaappien yläreuna on saanut myös siistin listan eteensä. Kahtimet on varustettu metallisella helmikiskolla.

Verhot ulkoapäin kuvattuna. Laitoin pojan huoneen verhon alas, jotta näette miltä verho näyttää alasvedettynä. Sulautuu talon väritykseen juuri niin kuin halusinkin:) 

5 kommenttia:

 1. Todella kauniit rullaverhot. Miten tuon kankaan kanssa on, peittääkö se kun sisällä on valot ja ulkona pimeää? Vai toisaalta peittääköhän silloin mikään?!?

  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sari, kangas peittää todella hyvin vaikkakin kangas on ohut. Ulos ei näy mitään hahmojakaan, vaan ainoastaan valon kajastus.

   Poista
 2. Ihana koti teillä! Olisitko voinut tarkemmin kertoa vanhempien makuuhuoneen liukuovien materiaalista / väristä / millä tiedoilla saa tiedusteltua kaupasta? Vastaavantyyppinen "ei lasinen" liukuoviratkaisu hakusessa meilläkin. Terhi

  VastaaPoista
 3. Heippa Terhi, Kiitos kovasti kauniista sanoista! Tein uuden postauksen liukuovista, joka toivottavasti auttaa sinua liukuovikaupoilla:)

  VastaaPoista
 4. Hei, olen myöskin tilaamassa Techno kankaalla rullaverhoja ja koska ikkunan korkeus on yli 190 tulee niihin jatkosauma. Onko sinulla verhoissa jatkosauma ja jos on niin kuinka näkyvä tuo sauma on? Itselle tulossa myöskin hyvin tumma kangas, mahtaako siitä saumaa erottaa?

  VastaaPoista