torstai 6. helmikuuta 2014

Vaatekaapit osa 2

Te lukijat olette kyselleet lisätietoja liukuovikaapeistamme, joten tässä pieni info pläjäys:)

Ovet ovat Kirenan mallistosta ja sävytetty sisäseiniemme maalisävyllä Tikkurila F497 (Paperi). Maalipinta ei ole täysin matta, vaan pikemminkin puolihimmeä. Tilasimme ovet Lohjan RTV:n kautta ja siellä myyjä tiesi heti mitä ovea tarkoitin kysyessäni hintaa omalla sävyllä saatavasta ovesta.

Kirenan ovet ovat max. 2750mm korkeita ja sen vuoksi meidän piti asentaa kattoon 50mm kapea lista, johon yläkisko kiinnitettiin. RTV:n ohjeistus oli, että alakisko pitäisi porata lattiaan kiinni, mutta vesikiertoisen lattialämmityksen takia emme halunneet sitä tehdä ja sen sijaan liimasimme alakiskon lattiaan. Ovet ovat tukevasti paikoillaan, eli myös liimaus käy.


Halusin mahdollisimman huomaamattomat vedinprofiilit ja valitsinkin sellaisen, joka on oven pinnan kanssa samassa linjassa ja tartunta kohta jää oven taakse piiloon. Vedinprofiilista ja koosta huolimatta ovea on helppo liikutella. Oven mekanismia voi säätää itselleen sopivaksi, tarkoittaen kuinka liukkaasti ovi liukuu kiskossaan.

Meillä tuo päätyseinä on 3400mm leveä, joten väli piti jakaa kolmeen oveen.

 Toivottavasti nämä tiedot auttavat teitä liukuoviostoksilla:)

 

4 kommenttia:

 1. Siis teillä on niin niin ihana Harmaja - kaikki on niin perusteellisesti mietitty, harmoninen kokonaisuus, onnea! Olette päässeet jo muuttamaankin. Minä myös ihastuin Harmaja 165 malliin, mutta meidän tontin kaavamääräykset (Hyvinkää) asettivat omat rajoituksensa. Kaavamääräykset määräsivät harjan suunnan ja kaltevuuden, pulpettikatto ei onnistunut. Me räätälöimme meille oman Harmajan silmällä pitäen Harmaja 165 hienouksia...tällä hetkellä haemme rakennuslupaa, katsotaan miten käy. Oliko teillä koskaan Kannustalon taloesittelyä, vai onko se tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Rakennusvirastot tuntuvat tyypillisesti ajattelevan siten, että ensin pitää etsiä tontti ja vasta sen jälkeen katsoa mitä siihen saa rakentaa. Tämä ideologia ei istunut meidän ajatusmaailmaan, vaan sinnikkäästi etsimme tonttia johon Harmaja 165 rakentaminen harmaan tai valkoisen värisenä olisi sallittua. Onneksemme kohdallemme osui yksityisen myymä tontti, johon ei vielä kohdistunut mitään rakentamistapaohjeita. Rakennustarkastaja halusi luoda nämä ohjeet meidän talon mukaan, mutta silti siinä oli jännitysmomenttinsa ilmassa, että mikä se lopullinen ohjeistus sitten tulisi olemaan. Emme saaneet jättää rakennuslupahakemustakaan ennen kuin ohjeet olivat saaneet vaaditun leiman kanteensa.

   Sittemmin eläkkeelle jäänyt rakennustarkastaja myhäili myöhemmin törmätessään minuun rakennusvirastossa asioimassa kysyäkseen, että onkos rouva nyt löytänyt tontin unelma talolleen... Olin ilmeisesti jäänyt hänen mieleensä ravatessani virastossa useamman kerran eri tonttitietojen kanssa.

   On harmillista kuinka vähän Lohjallakin rakentajalle annetaan vapaat kädet talon ulkonäön suhteen. Mielestäni rakentamistapaohjeet ovat aivan liian tarkkoja, jolloin asuinalueen talot ovat kaikki kopioita toisistaan.

   Valantin Kirsi on ollut suuri apu materiaalivalinnoissa. Itselläni on ollut selkeät visiot mitä halusin taloon, mutta ongelmana oli, että mistä sellaiset löytää. Lisäksi vaaka tähtimerkin alla syntyneenä en osaa tehdä päätöksiä, vaan mietin ja mietin muutaman vaihtoehdon välillä. Rakentaminen on sen verran kallista, ettei budjetti kestä kovin montaa vahinko valintaa, vaan pitää mennä kerralla oikein.

   Oikein paljon tsemppiä teidän rakentamisprojektiin!!

   Talomme on ns. esittelytalo, mutta tulemme pitämään esittelyn vasta ensikesän jälkeen takaterassin valmistuttua. Laitan siitä kyllä lisätietoja blogiin.

   Poista
 2. Hei Saija,
  Kiitos vastauksestasi. Jään innolla seuraamaan sisustuksenne edistymistä ja todellakin uskon, että Kirsistä on ollut suuri apu. Minä myös kyttäilin ja yritin kovasti saada Kannustalon edustajaltamme sisustuskonsultaatiopäivän kaupan päälle, mutta juuri silloin sitä ei ollut Kannustalolla tarjota...nyt kyllä näyttäisi taas olevan. Harmi, että jäin sitä vaille, koska minä myös jahkailen ja kierrän kauppoja läpi ja mietin pääni puhki värien ja vaihtoehtojen välillä. Tsemppiä ja nauttikaa Harmajasta :)

  VastaaPoista
 3. Heippa, Kävin katsomassa blogiasia ja jään kiinnostuneena odottamaan teidän projektin etenemistä. Tsemppiä!

  VastaaPoista