maanantai 20. tammikuuta 2014

Kodinkoneet

Tällä kertaa ajattelin esitellä teille kodinkone valintojamme. Keittiösuunnitelmia tehdessä oli selvää, että meidän pitäisi hankkia kaikki koneet uusina, sillä osa jäisi vanhaan kotiin ja pyykinpesukoneemme oli sanomassa sopimustaan irti. 

Keittiön kaappien värien varmistuttua, Kirsi ehdotti meille Mielen valkoisia kodinkoneita ja ihastuin ajatukseen. Tutkittuani asiaa syvemmälti kävi ilmi, että kyseessähän ei ole ihan edullinen merkki ja tulisi kahmaisemaan ison osan sisustusbudjetista. Olimme kuitenkin päättäneet, että keittiön materiaaleista ei tingitä. Toisaalta kodinkonekauppias kertoi rehellisesti, että jos säästäisimme muutamia satasia per kone, emme saisi läheskään samaa laatua. Näin ollen löimme lukkoon Mielen koneiden hankinnan, sillä teemme ruokaa päivittäin ja pesemme pyykkiäkin päivittäin.

Nyt kolme viikkoa taloa asuttaneena voin todeta, että satsaus kannatti. Tiskikonekin on niin hiljainen, että pitää välillä tarkistaa onko se todellakin päällä. Olimme tottuneet siihen, että tiskikoneen ollessa päällä, ei kotimaisia ohjelmia voinut katsoa telkkarista lainkaan...

Kaikki kodinkoneet pesutornia lukuunottamatta on integroitu kalusteisiin. 

Induktioliesi on malliltaan KM 6349 valkoinen BI ja on leveydeltään 70cm. Toinen puoli liedestä on mahdollista yhdistää isommaksi yhtenäiseksi alueeksi. Kuvan värit ovat vähän huonot, mutta liesi on vaaleanharmaa.

Mikroaaltouuni on malliltaan M6262 Top Control grilli BI valkoinen. Mikro on todella tilava. Emme ole vielä ehtineet testata grilli-toimintoja, mutta muuten ruoka lämpenee hetkessä.


Uuni on mallilataan H 2661 B BI valkoinen. Sen sisätila on todella suuri ja kiertoilma-toiminto on aivan loistava. En edes tiedä oliko edellisen kodin uunissa samaista toimintoa, mutta nyt olen käyttänyt sitä useastikin. Saan kerralla paistettua useamman pellillisen ruokaa/leivonnaisia.
Jääkaappimme on malliltaan K37272 iD ja jää-pakastinkaappimme KF 37132 iD. Molemmat on sijoitettu kalusteovien taakse piiloon. Jääkaappien ovet on sen verran raskaat avata, että vetimet ovat ihan paikallaan.

Pesutornimme koostuu kuivurista T 8823 C FS ja pyykinpesukoneesta W 5821 FS. Molemmat vetävät 7kg edestä pyykkiä sisuksiinsa. Mieheni pesee meillä pyykit ja on ollut todella mielissään näistä koneista, kun saa kerralla pestyä enemmän pyykkiä.

Kodinkoneet ovat iloista sakkia, sillä suurimmasta osasta tulee iloinen tilu-lilu-lei merkkiääni työn valmistuttua tai kaapinoven oltua liian kauan auki:) Se, että onko se kiva vai ärsyttävä toiminto vaihtelee päivittäin.

1 kommentti:

  1. Ihana tuo sun tilulilulei-kommentti. Meillä on tässä vuokra-asunnossa Siemensin kodinkoneet ja ne myös ilmoittavat kaikesta mahdollisesta piippailuin ja mua ne ärsyttää ihan mahdottomasti enkä ole osannut ajatella niitä iloisina ;-)

    Kauniit koneet olette kyllä valinneet!
    Sari

    VastaaPoista