sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Lattiavalu

Rakennuskiireet ovat pahasti päässeet "häiritsemään" blogin päivitystä. Olemme edenneet talo projektissamme jo lattiavaluun asti. Sitä ennen Laroc kävi asentamassa lattialämmitysputket ja niihin kuuluvat uudet jakotukit.

Valitsemamme Nereus lattialämmitys asennettiin spiraalimaisesti siten, että ikkunoiden alustat ja seinän vieruistat putkitettiin tiheämmin.


Valu tehtiin tämän viikon keskiviikkona ja seuraavana päivänä kävimme suojaamassa sen muoveilla. Nyt sen pitäisi antaa rauhassa kuivua noin 2 viikkoa, jonka jälkeen päästään rakentamaan väliseiniä. Lattiavalu oli tehty todella ammattimaisesti. Ainoa tenkkapoo tuli saunaosastolla, jossa lattiaa piti nostaa 1cm kunnon kaadot aikaansaamiseksi.


Olemme myös tehneet koemaalauksia etsiessämme sopivaa talon ulkomaalia. Tällä hetkellä Teknoksen 7833 ja Tikkurilan 612X värit ovat vahvoilla. Tikkurilan 612X on hieman siniseen taittuva, kun taas Teknoksen 7833 on rehellisesti puhdas tummanharmaa. Mitä mieltä sinä olet?


Lisäksi olemme käyneet useammassa laattakaupassa etsimässä harmaata 60X60 kokoista lattialaattaa, jonka mallistosta löytyisi myös 10X10 kokoinen laatta kosteisiin tiloihin. Tehtävä oli itseasiassa vaikeampi kuin miltä se kuullostaa. Puhtaasti harmaita laattoja oli melko vähän tarjolla ja niistäkin todella moni taittoi siniseen tai vihreään. Lisäksi löytämistämme mahdollisista vaihtoehdoista ei olisi ollut saatavilla tuota pienempää kokoa.

Lopulta päädyimme Laattapisteen myymälään ja rakastuin heti tähän II Micron 60DG lattialaattaan, joka täyttää kaikki laatalle asettamamme kriteerit. Se on täydellinen!


Laattojen metsästämisen lisäksi kävimme vähän takkakaupoilla Takkamestari Kohonen Oy:ssä. Ajatuksenamme oli tehdä tilaus aiemmin kertomastani Scan kaminasta, mutta toisin kävi:) Takka meni vielä kerran vaihtoon ja nyt on tilaus tehty saksalaisesta Drooff Marono kaminasta, jossa on riittävän suuri tulipesä ja lasi-ikkuna. Marono on leveydeltään 60cm, jolloin se istuu mainiosti keittiönkaappirivin päätyyn.



Huh-huh, olipas paljon asiaa:)

5 kommenttia:

  1. Ihana laatta! Just eilen juttelin tutun Laattapisteen myyjän kanssa ja hänen mielestä Il micronin laatat ovat liian sinisävyisiä, mutta löytämiäsi laatta on kivan elävä ja mukavasti betonimainen. Missä hinnoissa se on?

    VastaaPoista
  2. Moikka Nanna, tuon 60x60 laatan ovh on 111€/m2.

    VastaaPoista
  3. Hyvännäköinen on teidän valitsema laatta. Meillä oli yksi vaihtoehto Betontechin 60X60 laatta, jota saa varsin monen kokoisena, muistaakseni yös 10X10 laattana. Se näytti aluksi tosi hyvän harmaalta, mutta sitten löysin toisen vaihtoehdon (Bilbao Cemento), jonka rinnalla Betontechin sävy muuttui jotenkin vihertäväksi. Harmaat ovat yllättävän vaikeita sävyjä. Tuosta meidän valitsemasta laatasta ei taida olla 10X10- kokoa. Meidän laatan neliöhinta on noin 50 eur.

    VastaaPoista
  4. Hei Hanna, kävin heti googlettamassa tuon mainitsemasi Bilbao Cemento laatan ja se näyttää todella hyvältä. Mistä tuota laattaa saa ostettua Suomessa? Laattapiste leikkaa itse nuo isot laatat 10X10 kokoisiksi, sillä useista Italialaisista laatoista ei saa tuota pienempää laattaa. Eivät ilmeisesti niin perusta noista lattiakaadoista... Tuo meidän laatta on todella kallista, mutta koska tarpeemme on yli 200m2 saimme siitä todella hyvän tarjouksen.

    VastaaPoista
  5. Keski-Suomessa laattaa myy ketjuun kuulumaton myymälä (Laatta Leevi). En tiedä, onko noilla isommilla toimijoilla, kuten Laattapisteella tai muilla vastaavilla jälleenmyyntiä. Meille laattojen valitsemisessa oli apuna sisustussuunnittelija. Olisin kyllä varmasti tuskastunut ilman häntä lähinnä tarjonnan runsauden vuoksi.

    VastaaPoista