keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Keittiö suunnitelmia

Keittiömme tulee sijaitsemaan olohuoneen yhteydessä ja sen vuoksi toivomme kalusteilta hillittyä huonekalumaista ilmettä. Vetimettömät mattavalkoiset ovet sopivat mielestäni hyvin tähän suunnitelmaan. Mahdollisia vaihtoehtoja olisivat mm. Kvikin Mano, Nixin Miranda ja Topi-Keittiön Säde ovimallit.

Kuten aiemmin mainitsin haluamme samaa ovimallia kaikkiin kodin tiloihin, jolloin kaapinrunkojen mitat voivat olla haasteellisia pikkuvessan ja -kylpyhuoneen osalta, jonne haluan seinästä-seinään vetolaatikkotason.


Liesituulettimeksi olemme valinneet Savon RH-95 kattoon asennettavan mallin, jolloin tuuletin ei ole näköesteenä ruokailutilan suuntaan. Huippuimurilla varustettu tuuletin upotetaan saarekkeen päälle rakennettavaan "koteloon" led-valaisimien kanssa. IV-työnjohtajamme suositteli huippuimuria paremman imutehon ja hiljaisemman äänen vuoksi.  


Työtasojen materiaaliksi haluaisin valkoista kiveä tai Coriania Kiiltävä työtaso loisi kivaa kontrastia pintoihin, kun lattialaattakin tulee olemaan mattapintaista. Alla itse tekemäni hahmotelma kalusteiden sijoittelusta.


Olemme sopineet Topi-Keittiöille suunnitteluajan ma 5.8., jolloin myyjä toivottavasti toteaa näiden kaikkien sopivan meidän budjettiin.

Keittiön haaveilulistalle pääsee KitchenAidin yleiskone.... :)


8 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Ihan samat suosikit kuin meilläkin. Minkä kokoinen tuo saareke on tuossa kuvassa?

    VastaaPoista
  2. Saareke on leveydeltään 200cm ja syvyydeltään 120cm. Se tulee ahmaisemaan keittiön budjetista isohkon palasen, sillä se on kookas ja varustetaan laatikoilla.

    VastaaPoista
  3. Hyvännäköiset suunnitelmat! :) Meillä on mattavalkoiset vetimettömät ovet keittiössä ja toisessa vessassa. Olen tykännyt ja helppohoitoisia ovat. Toisessa veskissä on vetimelliset laatikot.

    VastaaPoista
  4. Moikka Jemina, kiitos kommenteista! Mattapintaiset ovet eivät vaadi niin paljon sormenjälkien pyyhkimistä kuin korkeakiiltoiset ja se on yksi syy miksi meille tulee mattapintaa.

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Kirjoittelinkin sinulle aiemmin, että meillä myös rakenteilla Harmaja 165 ( tai tarkemmmin 169 neliötä murretulla harjalla). Meille tulee keittiö Nixiltä. Myös vetimettömät Miranda Huurre ovet. Tosin meillä niin, että yläkaapit valkoista kiiltävää ja alakaapit mattaharmaat. Työtasot ovat massiivilaminaattia eli noin reilun sentin paksuista laminaattia ilman lastulevysisälmystä. Monessa paikassa vaihtoehdot olivat joko perus laminaattitaso, kivi- tai komposiittitaso. Esimerkiksi Iskussa meidän keittiön pelkät tasot olisivat tulleet maksamaan lähes 5000 euroa. Nixi- myyjä on meidän tuttu ja uskon, että olemme saaneet suhteellisen rehellistä tietoa materiaaleista. Hän ei suositellut Coriania ellei meillä ole tarvetta saumattomalle kulmalle tai halua toteuttaa allasta samasta materiaalista. Hänen mukaansa Corian on melko helposti naarmuttuvaa ja esittelykeittiössä oli jo nähtävissä naarmuja. Tosin en sitten tiedä... Kovasti arvokasta se ainakin on. Kaverit ottivat Kvikistä pelkän tason ja keittiön muualta. Kvikistä sai komposiittitasoa kohtuullisen hintaisena.

    Millainen etäisyys teillä jää saarekkeesta vastapäiselle työtasolle? Meillä nyt mitta 1,90 m ja sitä on useampi kommentoinut turhan pitkäksi väliksi. Kuulemma etäisyys olisi hyvä jäädä maksimissaan noin 1,5 metriin. Oletteko miettineet asiaa? Vai onko niin, että teillä tuo saareke on sen verran syvä, että väli jää pienemmäksi. Meillä muistaakseni tasan 1 m.

    Meillä myös mietinnässä tuo liesituuletin. Olisi parhaan näköinen tuollainen lähes "näkymätön" vaihtoehto, mutta vähän jään aprikoimaan sen imutehoa, vaikka meillekin huippumurilla tulossa. Te olette ilmeisesti saaneet vakuuttavaa tietoa sen toimivuudesta ko. tilassa.

    VastaaPoista
  6. Heippa Henna! Tuo Nixin Miranda on meilläkin ykkösvaihtoehto, mutta jos kaikki kiinteät kalusteet ovat samaa mallistoa niin hinta pompsahtaa reilusti yli budjettimme. Saarekkeen ja tiskialtaan väliin jää näillä suunnitelmilla 1,5m väliä, jota voisi vielä kaventaa laittamalla tiskialtaan puoleiset alakaapit normaalia syvemmällä rungolla.

    Keittiömaailmassa pelkät Corian tasot olisivat maksaneet n. 6000€ eli todellakin liikaa. Olen myös pistänyt merkille, että Kvikistä saisi tuota komposiittitasoa parempaan hintaan. Viikon päästä alkava kesäloma menee luultavasti enemmän ja vähemmän vaihtoehtoja etsiessä:)

    Mistä teidän khh ja makuuhuoneiden kalusteet tulevat? Olen yrittänyt löytää kokemuksia kattoon asennettavista liesituulettimista ja yhdessä blogissa olivat olleet tyytyväisiä. Sen enempää en osaa vielä sanoa sen toimivuudesta.

    VastaaPoista
  7. Heippa! Myös muut kiintokalusteet tulevat Nixiltä. Wc ja suihkullinen kylpyhuone harmailla vetolaatikoilla. Tosin kodinhoitohuoneeseen valittiin huomattavasti huokeammat ovet. Itse ajattelen, että khh ei ole ikään esillä oleva kohde, joten sinne ei tarvitse panostaa niin paljon ulkonäköön. Toimivuus ratkaisevampi. Nixiltä tulee meille liukuovikaapistot kaikkiin makuuhuoneisiin lattiaan kiinnitettävällä kiskolla.

    Juuri tulin kotiin raksalta ja siellä oli putkimiehet hommissa tekemässä ilmastointiputkia ja vetämässä putken liesituulettimelle. Kysyin samalla heidän mielipidettään liesituuletintyypistä. Eivät suositelleen tällaiseen tilaan kattoon asennettavaa. Sanoivat, että se tarvitsee korvausilmaa jostakin ja pitäisi tehdä jotain lisäreikiä (?), jotta imuteho säilyisi riittävänä. Huonoja kokemuksia kuulemma muutamasta kohteesta, johon vastaava on asennettu. Erityisesti, kun keittiö ja olohuone samaa tilaa. Täytyypä vielä miettiä asiaa... Ja kysyä mielipidettä useammasta paikasta.

    VastaaPoista
  8. Hei, tuokin on hyvä idea laittaa khh:seen edullisemmat kaapistot. Olimme periaatteessa jo päättäneet laittaa makuuhuoneisiin perinteiset kaapinovet, mutta katsottuani Kirenan liukuovimallistoa en enää ollutkaan ihan varma... Tämä on yhtä vuoristorataa näiden kaapinovien valintojen kanssa:) Noh, menemme elokuun alussa sinne Topi-Keittiöille ja katsotaan kolahtaako heidän ovimallinsa samalla tavalla kuin Nixin Miranda. Teidän kodista tulee kyllä todella hieno!

    Juttelimme isännän kanssa vielä tuosta kattoon asennettavasta liesituulettimesta ja päätimme pysyä valinnassamme, vaikka ne ovat vielä aika harvinaisia. Kerron teille sitten joulukuun jälkeen miten se on toiminut:)

    VastaaPoista