sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Tulisija

Alkuperäinen ajatuksemme oli sijoittaa Stûvin kaksipuoleinen tulisija valkoisella kuorella tilanjakajaksi olohuoneen ja ruokailutilan väliin, samalla tavalla kuin Kannustalon esitekuvissakin on laitettu, mutta suunnitelmat muuttuivat käytyämme referenssi vierailulla samaisessa Harmaja 165 talomallissa. Totesimme tilan muuttuvan liian sokkeloiseksi ja pidemmän päälle takaovien eteen sijoitettu este voi alkaa ärsyttää.

 
Jatkoimme tulisijan etsintää ja lopullinen päätös oli helppo tehdä päädyttyämme selailemaan netissä Scan 58 High Top-tuotesarjaa, josta valitsimme Scan 58-8 High Top mallin. Samalla tulisijan paikka siirtyi keittiönkaappirivin päätyyn, josta tuli näkyy sekä olohuoneeseen, että ruokailutilaan. Tulisijan vaihdos oli merkittävä myös budjetin kannalta, sillä Stûvin takka olisi maksanut yli 10 000€, kun taas Scan vain n. 2500€. Scan 58 High top on joutsenmerkitty tuotesarja, joten se on myös ekologinen valinta.
 
 
 
Aikatuotteen modernit takkasetit sopisivat hyvin tulisijamme tyyliin. Ystäväni vinkkasi näistä ihanista tuotteista käytyään tänä keväänä Helsingin Puutarhamessuilla, joissa niitä oli nähtävillä. Tuotteet ovat melko hinnakkaita, joten päätyköön nekin haaveilulistalle... :)
 
 
 
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!!





2 kommenttia:

  1. Hei! Yritin jo aiemmin pariin otteeseen kirjoittaa viestiä, mutta kone täällä kenkkuilee ja hävitti tekstini.
    Meille tulee esittelytalon tapaan takka tilanjakajaksi ja vieläpä aika samassa koossa. Erona se, että halusimme ehdottomasti varaavan takan. Takka muurataan paikan päällä, slammataan ja maalataan harmaan sävyiseksi niin, että sopii meidän keittiön värimaailmaan. Paikallaa muurattuna takan hinta on erittäin paljon huokeampi kuin tuon valmistakan. Ymmärrän teidänkin valintanne tuon avaran tilan suhteen. Molemmissa omat jujunsa.

    VastaaPoista
  2. Hei Hanna, pahoittelen myöhäistä vastausta, mutta kommenttisi osui vasta nyt silmääni. Olisi jännä nähdä millainen teidän talostanne tulee. Tuo kahteen suuntaan avautuva takka on kyllä kaunis ja tunnelmallinen. Tässä rakennusprojektin aikana eri osa-alueiden todelliset kustannukset ovat kyllä tuoneet meidätkin maanpinnalle, eli itsekin etsimme vaihtoehtoja halutun tunnelman luomiseksi.

    VastaaPoista