maanantai 6. tammikuuta 2014

Muutto takana

Muuttotarkastuksen jälkeen tarkoituksenamme oli levätä jouluaaton ja joulupäivän ajan ennen kuin aloitamme muuton uuteen kotiin. Maltoimme levätä 1,5 päivää ja totesimme Isännän kanssa joulupäivänä sohvalla pötkötellessä, että nyt lähdetään:) Se oli itseasiassa hyvä päätös, sillä olimme sopineet asunnon ostajan kanssa avainten luovutuksen Uuden Vuoden aatolle ja kiire siinäkin aikataulussa meinasi tulla. 

Kuka niitä kaikkia tavaroita on meille ostanut??? Viimeisiä kaappeja tyhjentäessä piti pakottaa kroppa toimimaan, voimat oli aivan loppu. Onneksi anoppi auttoi vanhan sekä uuden kodin siivouksessa, jotta kehtasimme luovuttaa kodin avaimet ostajalle ja toisessa päässä saimme laitettua suurimman osan kamoista suoraan omille paikkoilleen. Tosin saunamme on aivan turvoksista laatikoista, jotka odottavat ulkovarastoon pääsyä. 

Saatuamme muuton tehtyä, oli aika levätä koko vuoden univelat pois. Siihen on vierähtänyt koko tämä vuoden vaihde. Jopa 12 tunnin yöunet eivät ole riittäneet viemään väsymystä pois. Sen vuoksi blogikin vietti joulunpyhät hiljaiseloa.

Toimme muutossa kaikki kalusteet vanhasta kodista ja uusia hankitaan pikkuhiljaa. Ensin se harmitti, mutta nyt olen todennut sen hyväksi asiaksi, sillä tässä ehtii vähän tutustua näihin uusiin tiloihin ja miettiä millaiset kalusteet ja väritykset toimisivat parhaiten.

Ensimmäisinä päivinä tuntui kuin olisi ollut kylässä, eikä talo tuntunut lainkaan omalta. Lisäksi ilmastoinnin, lämmityksen ja erinäisten kodinkoneiden käytönopetteluun on mennyt oma aikansa. 

Takka mm. tuprutti ensi alkuun savut sisälle, mutta ilmastoinnin takka-asetuksen löytämisen jälkeen sekin on toiminut kuin ihmisen mieli.


Ohessa vielä kuvia lasten huoneista. Ostimme lapsillemme joululahjaksi kauan haaveilemani ByNordin pussilakanat ja tyynytliinat. Nuorimmaiselle ostimme siili-lakanat ja Ikeasta peura-pehmolelun. Pihallamme vierailee aika-ajoin kolme valkohäntäpeuraa ja siitä se ajatus sitten lähti:)


Poikamme toivoi karhu-lakanoita ja kas, nehän hän sai. Kyllä Joulupukki tietää:)

 

Vanhimmalle tyttärellemme ostimme peura-lakanat, mutta hänen huoneessaan vallitsee sellainen kaaos, etten saanut napattua kuvaa... 

Huomenna lähden ensimmäistä kertaa töihin uudesta osoitteesta. Saa nähdä muistanko kääntyä kotiin palatessa oikeasta risteyksestä vai tuleeko ajettua tottumuksesta vanhaan osoitteeseen:)

Oikein hyvää alkanutta Vuotta 2014 teille kaikille!!

7 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Teillä näyttää kauniilta ja jäänkin odottelemaan lisäkuvia.

  VastaaPoista
 2. Mahdottomasti onnea uuteen kotiin!! Nyt on vihdoin se urakka takanapäin ja saatte nauttia ihanasta uudesta kodista <3 Kauniilta näyttää, ja minä myös odottelen innolla lisäkuvia :p

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen kotiin! Ehdinkin jo aika monta kertaa käydä blogiasi kurkkaamassa onko uusia kuvia tullut. No nyt oli, kiitos niistä! Toivottavasti tulee vielä lisääkin, nyt näyttää jo hyvältä. T: vakkarilukija

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen kotiin. Itse olen haaveillut tästä samasta mallista ja mielenkiinnolla seuraan miltä talo näyttää kun asetutte sisään.

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin!!! Näyttää upealta. Tuo teidän olohuone - keittiö - ruokailutila on ihanan avara.
  Ja aah nuo lakanat...

  Sari

  VastaaPoista
 6. Onnea uudesta kodista! Ihanalta näyttää ja täälläkin odotellaan lisää kuvia. Kiinnostaisi mm. mihin vaatekaappeihin päädyitte, lattia, jne. Itsellä muutto muutaman kuukauden päästä toivottavasti edessä ja viimeiset sisustusvalinnat pitäisi pian päättää...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista!! Laittakaa vain jatkossakin ehdotuksia jutun aiheista.

  Vaatekaappien hankintaa pähkäilimme todella pitkään ja lopulta tosiaan päädyimme hankkimaan liukuovelliset kaapistot kaikkiin huoneisiin. Vanhempien makuuhuoneeseen hankimme nuo kiinteät liukuovet ja lastenhuoneisiin irralliset liukuovikaapistot, jotka on helppo poistaa, kun lapset joskus muuttavat kotoa pois ja huoneille tulee uusi käyttötarkoitus. Tosin siihen menee vielä hetki...

  Keittiö on osoittautunut todella toimivaksi ja ajattelin kirjoittaa siitäkin vielä oman postauksen.

  VastaaPoista