tiistai 30. huhtikuuta 2013

Puusavotta

Ensimmäiset talkoot on pidetty ja suurkiitos kaikille osallistuneille! Tontin raivaus aloitettiin päällimmäisten puiden ja miehen kokoisten oksien siivoamisella. Tällä viikolla on vielä edessä n. 200 pölkyn siirtäminen tontin takaosaan... noh eipä lopu takkapuut vielä moneen vuoteen.

Varauduin talkoisiin hankkimalla ns. talkoovakuutuksen. Vakuutusmaksu määräytyy sen voimassaoloajan, osallistujien määrän ja iän mukaan. Meidän vakuutus on otettu viidelle 20-69 vuotiaalle talkoolaiselle ensi vuoden tammikuuhun asti ja hinnaksi tuli 52€. Vakuutus kattaa vain ulkopuoliset talkoolaiset, joten oman perheen jäsenille pitää olla erilliset tapaturmavakuutukset.

Kävimme mieheni kanssa ostamassa meille asianmukaiset työhaalarit ja turvakengät, jotka osoittautuvat itseasiassa todella hyviksi hankinnoiksi. Lisäksi ostimme mm. kirveen, kottikärryt ja vesurin. Todella pro meininkiä:) Tosin jäljellä olevat puupölkyt ovat sen verran kookkaita, että meidän pitää hankkia vielä vähän järeämpi kirves niiden halkomiseen.

Talkoopäivänä sää suosi meitä - aurinko paistoi ja oli todella lämmin.  


 Puut pinotaan tontin perälle tällaiseen kehikkoon, johon ne taitavat jäädäkin.


Lauantai-iltapäivään mennessä oksia oli kasaantunut jo tällaiset kasat. Yritän saada kouralla varustetun auton hakemaan oksat pois tontilta tämän viikon aikana, sillä ensi viikolla alkaa tontin pintamaan poistaminen. Tarkoituksena on kaapia ja tasoittaa pintamaa ennen talon paikan merkitsemistä. Tällä tavoin taataan, ettei paikkamerkit siirry tai häviä maansiirtotöiden aikana.


Kuvan vasemmassa reunassa näkyy alueen vanhat sähkötolpat, jotka kaupunki on luvannut hakea pois ennen pohjatöiden aloitusta.


Tonttimme on täynnä ihania sinivuokkoja, joiden kera toivotan sinulle HYVÄÄ VAPPUA!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti