tiistai 16. huhtikuuta 2013

Valaistus- ja sähkösuunnitelmat

Tänään saimme valmiit sähköpiirustukset postitse. Ostimme sähkösuunnitelmat Kannustalon kautta, sillä hinta oli mielestämme kohtuullinen.

Ennen  sähkösuunnitelmien aloittamista teetätimme koko talon valaistussuunnitelman helsinkiläisessä Daresso Valaistus -liikkeessä. Siellä meitä palveli Katri Koski, jonka kanssa olimme samantien samalla aaltopituudella. Talomme korkein kohta ulottuu n. 6m korkeuteen ja yhteinäinen olohuone - ruokailutila on kooltaan n. 60m2, joten pelkona oli, että jos teemme suunnitelman omin voimin voisi lopputuloksena olla hallimainen tai liian hämärä tila. Nyt siitä tulee mielestäni täydellinen:)

Yleisvalaistuksena tulemme käyttämään sekä led-kohdevalaisimia että ylös-alas seinävalaisimia, joita tullaan käyttämään niin sisä- kuin ulkovalaistuksessa. Keittiönpöydän ylle tulee kaksi riippuvalaisinta. Näiden lisäksi tulemme sijoittamaan pöytä- ja jalkavalaisimia tarpeen mukaan. Keittiön ja kodinhoitohuoneen pöytätasot valaistaan yläkaappien alle sijoitettavilla ledinauhoilla. Kaikki kiinteät valaisimet tullaan varustamaan himmentimillä pesuhuonetta myöten.

Valaistussuunnitelman teettäminen helpotti sähkösuunnitelman tekoa, josta itselläni ei ollut ennestään mitään tietoa. Onneksi isäni on sähkömies, joten hänen avullaan pääsin hyvin alkuun ja sain jotain tolkkua kaikista niistä viivoista ja kirjaimista... Suunnitelmissa piti luonnollisesti miettiä mihin haluamme pistorasioita ja tv-pistokkeita (joita tulee paljon!). Jouluvaloja varten halusin jokaisen ikkunan yläpuolelle pistorasian, ettei enää tarvitsisi leikkiä rumien jatkojohtojen kanssa. Lisäksi etupihan puoleisiin korkeisiin ikkunoihin tullaan hankkimaan kaukosäädinohjauksella toimivat rullaverhot, joten myös niiden tarvitsemat pistorasiat tuli huomioida. Taloomme tulee vesikiertoinen lattialämmitys, joten siihen liittyvä tekniikka piti myös sisällyttää suunnitelmaan.

Jotta tämä ei kuullostaisi siltä, että kaikki olisi käynyt tässä käden käänteessä, niin totean, että kaikkien näiden tietojen hankkimiseen ja suunnitelmien läpikäymiseen on mennyt useita tunteja. Eri palveluntarjojia on markkinoilla paljon, joten jo sen selvittäminen, että mihin yrityksiin haluan/kannattaisi olla yhteydessä vie paljon aikaa. Itse olen luottanut intuitioon ja sitä kautta olen tutustuntut aivan mielettömän hyviin myyjiin ja saanut hyvää palvelua.

Katso löydätkö johtohässäkän alkupään:)


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti