maanantai 19. elokuuta 2013

Valaisimet

Viime talvena teetätimme koko talon yleisvalaistussuunnileman helsinkiläisessä Daresso Valaistus liikkeessä, jonka yhteydessä saimme jo ehdotuksia mahdollisista valaisin vaihtoehdoista. Kesälomalla meillä oli vihdoin aikaa paneutua asiaan ja otimme yhteyttä Daresson yhteyshenkilöön Antero Sandelliin. 

Tarkoitus oli löytää hyvin huomaamattomat ja minimalistiset valaisimet niin sisä- kuin ulkotiloihin. Daressolla on usean eri valaisinvalmistajan edustus, joten vaihtoehtoja on todella paljon. Keskustelimme Anteron kanssa halutusta tyylistä ja hän osasi heti löytää meille niin hinnaltaan kuin tyyliltään oikeanlaiset vaihtoehdot käden käänteessä. Vaikka budjettimme on rajallinen, ei meidän tarvinnut tinkiä tyylistä ja laadusta.

Talon pulpettikatto-osuus tullaan valaisemaan TAL Lightningin Mini Tommy led-valaisimilla. Tulemme käyttämään ko. valaisinta sekä yhdellä että kahdella lampulla varustettuna. Halusimme valaisimeen kuvan mukaisen kehyksen, jotta asennusjälki olisi siistimpi. Ilman kehystä valaisin on mielestäni enemmän industrial tyyppinen. 

BPM Lightning 4212 valaisimia asennetaan makuuhuoneisiin ja eteiseen, jossa huonekorkeus on 2,80m. Erona näillä kahdella valaisimella on se, että BPM 4212 valaisimessa lampun kohdistaminen on rajoitetumpaa verrattuna Mini Tommyyn.



Korkeaan tilaan tulee kohdevalaisimien lisäksi kaksi Buzzi&Buzzi Pipedino Open valaisinta, jotka ovat ns. ylös-alasvalaisimia. Ne tullaan sijoittamaan takapihan puoleiselle seinustalle 2,20m korkeuteen, jolloin ne eivät pääse häikäisemään katsojaa.


Epäsuoraa valoa tulee luomaan korkean tilan seinustoille asennettavat kaksi Buzzi&Buzzin Minimalist valaisinta.


Kostean tilan valaisimiksi valitsimme BPM Lightningin 4206 kohdevalaisimet, jotka ovat ulkonäöltään hyvin samanlaiset BPM 4212 kohdevalaisinten kanssa.


Ulkovalaistus luodaan Luce&Light Kocca 1.1 kuution muotoisilla valaisimilla. Ne tulevat olemaan väritykseltään antrasiitin harmaita sulautuen näin tummanharmaan ulkoseinän väriin. Niitä tulee olemaan sekä alas, että ylös-alas valaisimina.

Etupihan katokseen tulee vielä BPM Lightining 3006 valaisimet.


Led-valojen vaihtoväli on noin 10-vuotta mikä sopii meille vallan mainiosti, sillä tuohon korkeaan tilaan ei kovin usein viitsisi lähteä kikkailemaan. Lisäksi ne kuluttavan viisi kertaa vähemmän sähköä kuin perinteiset 50W halogeenilamput. Toisaalta ne eivät kuumenna tilaa samalla tavoin kuin halogeenilamput, jolloin sillä on vaikutusta lämmityskuluihin. Tarkkoja säästöjä/kuluja en ole kuitenkaan lähtenyt laskemaan:)

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!
 

8 kommenttia:

  1. Tosi kauniita ja eleettomiä valaisimia!

    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, juuri valaisimien eleettömyys teki meihinkin vaikutuksen. Olen kova tunnustelemaan miltä eri materiaali tuntuvat ja kaikissa sisävalaisimissa oli ihana silkkisen tuntuinen pinta, vaikka eipä sillä ole väliä kun en kumminkaan ylety niitä asennuksen jälkeen hiplaamaan:)

      Poista
  2. Täytyypä tarkemmin tutustua Daresson tuotteisiin, jos vaikka olisi meilläkin käyttöä. Erik

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daresso on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka Helsingin Herttoniemessä. Heidän kotisivuillaan on hyvät linkit eri valmistajien katalogeihin, joita selailemalla pääsee helposti selville minkä tyyppisiä valaisimia heillä on valikoimassaan. Meidän valaisimien valmistajat ovat joko Espanjasta tai Italiasta, joissa on hyviä suunnittelijoita.

      Poista
  3. Hei! Löysin blogisi, ja jään kyllä seurailemaan teidän taloprojektia! :) Hieno talo tulossa teille!

    http://vaaleankodinaiti.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva saada uusia lukijoita:) Kävin heti tutkailemassa blogiasi ja totesin sen olevan hyvinkin tuttu sivusto. Olen useasti käynyt katsastamassa teidän kuulumisia, sillä sisustusmakusi on kolahtanut meikäläiseen:)

      Poista
    2. Kiva että kävit, ja tervetuloa myös uudelleen ;) tosi kauniita valaisimia olet tähän listannut :)

      Poista
    3. Aivan varmasti tulen jatkossakin lukemaan postauksiasi ja kiitos:)

      Poista