maanantai 12. elokuuta 2013

Kirsi Valantin tapaaminen

Kirsi otti meidät taas iloisena vastaan ja kävimme heti suoraan asiaan, eli talomme laatta ja kaluste valintoihin. 

Miettiessämme taloon haluttua modernia pelkistettyä ilmettä, Kirsi ehdotti meille keittiön kaapeiksi Nixin Miranda ovea vaalean harmaalla sametti pinnalla muiden paitsi yläkaappien osalta, jotka jäisivät vielä valkoisiksi. Tämä myös sen vuoksi, että hän on saanut asiakkailta palautetta, että valkoisten samettipintaisten ovien puhdistaminen on haastavaa. 



Kaappien värin vaihdos taas vaikutti oleellisesti lattialaatan väriin, sillä löytämämme II Micron laatta oli aivan liian syvän harmaa tähän kokonaisuuteen. Kirsi esitteli meille laatan, jossa on etsimämme vaalea betonimainen ilme, mutta jollaista emme etsinnöistä huolimatta kyenneet itse löytämään. Kieltämättä tässä vaiheessa keskustelua isännän naaman väri alkoi muuttua... oikeastiko vielä kerran kaikki uusiksi??



Laattasarja sisältää sekä 60x60 että 5x5 koot. Seinään asennettavat 60x60 laatat ovat lattialaattaa ohuempia eli pyyhekoukkujen yms. asentaminen olisi helpompaa. Pienempää laattaa olisi tarkoitus asentaa vain kylpyhuoneiden ja saunan lattiaan. Nyt odottelemme Kirsiltä näistä tarjousta:)

Keittiön pöytätasoksi hän ehdotti kiiltävää valkoista kiveä tai komposiittia, joita itsekin pidin hyvinä vaihtoehtoina. Kodinkoneet hankitaan rosterin värisinä ja induktioliesi mustana. 

Keittiösuunnitelma postauksesta tuli paljon palautetta ja kyselyjä erityisesti Savon RH-95 kattoon asennettavasta liesituulettimesta. Sain selvitettyä laitteen ideaalisen asennuskorkeuden Savon asiakaspalvelusta ja se todellakin on 150-155cm liedestä eli meillä se jäisi n. 40cm vajaaksi. Löysin tilalle Falmecin Laguna liesituulettimen, jota saa sekä valkoisella että mustalla lasipinnoitteella. Kirsi piti tästä kovasti eli sellainen sitten:)


Makuuhuoneen ja eteisen vaatekaapit korvataan lattiasta kattoon ulottuvilla Kirenan liukuovikaapistoilla, joihin tulee samettinen lasi ilman kehyksiä mahdollisimman vähillä ovijaoilla. Ajatuksena on edelleen luoda hyvin huomaamaton ilme. Välioviimme tulee saman tyyppistä samettilasia, joten nyt nekin olisivat yhtenäiset. Kaapistojen sisällöt tulemme todennäköisesti hankkimaan Ikeasta tai RTV:ltä.


WC-tilojen suunnitelmat pysyivät ennallaan eli niihin tulee seinästä seinään laatikostot  valumarmori allastasoineen. Kodinhoitohuoneen ovet tulevat olemaan valkoista Mirandaa ja tasoksi valitsimme kiiltävän valkoisen laminaattitason 4cm paksuisena. 

Kirsi piti kovasti valaisin ratkaisuistamme sekä tulisija valinnastamme. 

Tapaamisen jälkeen tunteet olivat kieltämättä sekavat, mutta näin jälkikäteen näitä kuvia katsellessa kokonaisuus näyttäisi kyllä aikas makeelta. Kyllä se Kirsi on taitava!!

2 kommenttia:

  1. Hei,

    Ja kiitos aivan superista blogista! Ollaan oikeassa laattameressä eli jos osaisit vinkata tuon teidän löytämänne laatan nimeä/ ostopaikkaa/ jotain speksejä sen löytämiseen, olisin tosi tosi kiitollinen. Näyttää kuvissanne juuri sellaiselta, jota etsimme.

    Entäpä tuo sisustussuunnittelu? Otitteko yhteyttä Valanti Shopin kautta? Oliko vaikea saada sisustussuunnitteluaikoja?

    VastaaPoista
  2. Heippa! Kiva kuulla, että blogia on ollut kiva seurata:) Ostimme kaikki talomme laatat Valanti Shopista, sillä halusimme käyttää vain yhtä laattamallia tehden vaihtelua eri kokoja käyttämällä. Laatta on Kallio -sarjaa, mutta sen tarkempia speksejä en osaa sanoa. Mikäli olet Kirsiin yhteydessä niin mainitse Saija Harmaja 165 blogi, niin hän tietää mikä laatta on kyseessä. Laatta on livenäkin todella kiva. Myös asentaja kehui, että laatta oli erinomainen asentaa, kun kaikki on leikattu tarkalleen mittaansa. Laatoissa ei ollut myöskään yhtään värivirheitä.

    Ostaessamme tämän talopaketin, Kannustalolla sattui olemaan joulukampanja käynnissä, jonka kautta saimme 8 tuntia sisustussuunnittelu konsultaatiota haluamaltamme suunnittelijalta. Valitsimme Kirsin, sillä olen aina tykännyt hänen suunnitelmistaan ja tyyli miellytti myös mieheni silmää. Otin Kirsiin yhteyttä ja hän on ollut alusta asti aivan ihana. Yleensä ehdottamani ajat ovat sopineet tai sitten olen saanut ajan hyvin läheltä ehdotustani. Voin sanoa, että hänen konsultaationsa on ollut yksi projektin parhaimmista asioista. Ammattilaisena hän osaa lukea asiakasta ja löytää juuri hänelle sopivat vaihtoehdot käden käänteessä. Meillä on itsellä vielä pari tuntia konsultaatiota käyttämättä ja silloin suunnittelemme huonekalujen ja tekstiilien hankintoja, joita tulemme sitten ostamaan pikku hiljaa. Kirsin avulla välttyy turhilta ostoksilta.

    VastaaPoista