keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Lämmitysjärjestelmä

Projektimme yksi vaikeimmista päätöksenteoista on ollut lämmitysjärjestelmän valinta.
Alusta asti meille oli selvää, että haluamme energiatehokkaaseen taloomme vesikiertoisen lattialämmityksen ja koneellisen ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla. Mutta iso kysymysmerkki oli se, että mikä lämmitysjärjestelmä tähän yhtälöön sopisi parhaiten?

Mielestämme ainoat varteenotettavat vaihtoehdot olivat ilma-vesilämpöpumppu (IVLP) ja maalämpö. Päätöstä miettiessämme pähkäilimme mm. riittääkö IVLP:ssa teho myös talvipakkasilla ja toisaalta onko maalämpö liian "heavy" meidän taloomme.

Tutustuttuamme ystäviemme Mitsubishin IVLP:lla varustettuun taloon  ja kuunnellessamme heidän omakohtaisia kokemuksia sen toimivuudesta, olimme vakuuttuneita laitteen soveltuvuudesta myös meidän taloomme.  Myös lämmitysjärjestelmiä myyvän Laroc Oy:n edustaja oli kanssamme samaa mieltä ja päätös oli vihdoinkin selvä!

Laroc Oy toimittaa ja asentaa meille seuraavanlaisen lämmitysjärjestelmäpaketin:

- Mitsubishi Electric Ecodan Next Generation, IVLP EHST20C-YM9A sisäyksiköllä ja  PUHZ-RP60VHA4 ulkoyksiköllä
- Nereus vesikiertoinen lattialämmitys

Lämmitysjärjestelmäkauppojen aikana tontilla on perustusten teko edennyt anturavalun valmisteluun. Ohessa kuvia tämänpäiväisestä tilanteesta.




Ilo uutinen on myös se, että Kannustalolta vahvistettiin talopakettimme toimituksen olevan ma 24.6. klo 7.00!!!

6 kommenttia:

  1. Meidän kannustalolla on sama toimituspäivä, toivotaan hyviä ilmoja! :)

    VastaaPoista
  2. Hei Kirsi, meillä on molemmilla jännät viikot edessä:) Kävin kurkkaamassa blogiasi ja tykästyin niin, että lisäsin sen linkkilistaani. Teidän suunnitelmat ovat jo paljon pidemmällä kuin meillä. Toivottavasti tulevina viikkoina mekin saamme kalustevalinnat valmiiksi. Jään jännityksellä seuraamaan teidän projektin etenemistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tervetuloa seuraamaan! Meillä on kyllä paljon suunniteltuna, mut katotaan vaan kuinka paljon niistä muuttuu matkan varrella.. Nixin keittiöön vaan ihastuin niin kovasti et se oli pakko saada :)

      Poista
  3. Mekin olemme ihastuneet Nixin kalusteisiin, mutta yhden suunnitelman perusteella koko talon kalustaminen niillä tulisi meidän budjetissa liian kalliiksi. Sen vuoksi odotamme ensin mitä pohjatyöt tulevat kokonaisuudessaan maksamaan, että nähdään onko kalusteiden budjetissa yhtään liikkuma varaa. Toivottavasti on:)

    VastaaPoista
  4. Olen kyllä hieman myöhässä tästä blogikirjoituksesta, mutta on niin mielenkiintoista seurata näitä kun tietää että itsekin alamme rakentamaan. Meille on tulossa ilmalämpöpumppu, olen siitä kyllä innoissani ja mukava nähdä sitten kuinka sen kanssa lähtee sujumaan. Jännittäviä aikoja nuo toimituspäivät!

    VastaaPoista
  5. Meidän oli myös todella vaikea päättää meidän lämmitysjärjestelmä. Lopulta päädyimme ilmavesilämpöpumppuun. Se on meillä ollut kustannustehokas, ja hyvin se on myös palvellut kaikki nämä vuodet. Nyt toki täytyy huolto sille teettää. Tuo yhdistelmä jonka valitsitte, kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista