maanantai 16. joulukuuta 2013

Takan asennus osa 1

Ajelimme lauantai-aamuna iloisin mielin kohti Ikeaa päästettyämme takan asentajan ensin raksalle hommiin ja suunnittelimme innoissamme tulevaa iltaa. Kasaisimme uusia vaatekaappeja takkatulen äärellä. 

Lysti loppui lyhyeen, kun takan asentaja soitti ja kertoi takan hormin kohdalla kulkevasta ilmastointiputkesta, joka oli siellä vastoin kaikkia rakennuspiirustuksia!! Katossa oli halkaisijaltaan 40cm aukko, joka ei olisi riittävän suuri putken sijainnin korjaamiseen, vaan katto pitäisi avata 3m2 kokoisen alueen verran ja korjauksen jälkeen koko olohuoneen katto pitäisi maalata uudelleen, sillä pelkkä paikkamaalaus ei riittäisi.... Unohdin vielä mainita, että meidän muuttotarkastus aikaistui joululomien vuoksi viikolla, eli se on jo tämän viikon perjantaina eli kiire ja stressi painoivat jo muutoinkin.

Jos jokin voi mennä pieleen, niin rakentamisessa se todennäköisesti meneekin.


Siinä vaiheessa Isäntä romahti täysin ja ostokset meinasivät jäädä sikseen. Fiilikset olivat täysin kadonneet...

Kerättyämme itsemme päätimme jatkaa vaatekaappien ostamista, sillä juuri sillä hetkellä emme voisi tehdä asialle yhtään mitään. Ostimme kaapit ja menimme suoraan raksalle todistamaan tätä uutta "haastetta". Ongelmiahan meillä ei ole missään vaiheessa ollut, vaan pelkkiä haasteita:)

Sunnuntaina pidimme takan asentajan ja IV-asentajan kanssa kriisipalaverin, jossa päätimme, että kattoa ei avata. Korjaus tehtäisi valmiista aukosta, piste. Korjaus sovittiin tehtävän tiistaina ja takan asennus saatettaisi valmiiksi samaisena päivänä.

Palaverin jälkeen iso kivi tippui harteilta ja kykenimme jälleen toimimaan. Siivosimme ja kasasimme uusia vaatekaappeja ilman takkatulta:)


 Siellä se takka nököttää paikallansa:)
 

5 kommenttia:

 1. Moi Saija! Löysin sun blogin, kun usein kuljen siitä teidän raksan ohi ja uteliaisuuttani menin talovalmistajan sivuille katsomaan millainen teidän talosta tulee. Google sitten toikin tämän sivun jostain syövereistään esille :) Olen ihaillut sitä miten hyvin tuo teidän talo uppoaa luontoon ja on muutenkin kiva, kun on vähän erilainen kuin nuo muut alueen talot. Nuo teidän haasteet tuo niin elävästi mieleen meidän rakennusajan! Niitä oli muutama projektin aikana...Pahin haaste mistä oon kuullut oli, kun serkkuni rakensi muutama vuosi sitten talon Espooseen ja ihmettelivät muutettuaan, kun vessan viemäri oli vähän väliä tukossa. No lopulta selvisi, että putkimies oli yhdistänyt vessanviemärin radonputkistoon!!! kaikki paska oli siis mennyt talon alle. Meinasi huumori loppua. Onneksi asia saatiin kuntoon toisella putkimiehellä ja putkistojen desinfioinnilla. Kaikkea voi siis sattua. Onnea loppurutistukseen!! t. Reidin Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anne! Kiva kun laitoit viestiä:) Erinäisiä harmeja on tosiaan tullut vastaan pitkin tätä projektia, mutta mikään ei vedä vertoja tuolle serkkusi tapaukselle, aivan järkky tilanne. Sellaista ei toivoisi kenellekään.

   Olisimme alkujaan halunneet maalaa talon valkoiseksi, mutta onneksi se ei mennyt rakennusvirastossa läpi ja päädyimme tuohon ihan tummaan väriin. Sen ansiosta talo tosiaan istuu paremmin ympäristöönsä ja koivikko vain korostuu.

   Piipahda kylään ensi kerralla kun lenkkeilet ohi:)

   T. Saija

   Poista
  2. Onneksi ette maalanneet valkoiseksi! Tuo tumma väri sopii niin hyvin talon malliin ja on piristävä poikkeus vallitsevista väreistä.
   Onnittelut muuttoluvasta! Me muutettiin aikoinaan aika keskeneräiseen taloon ja suosittelen kyllä, että jos vain on mahdollista, niin tekee kaiken ensin valmiiksi. Tehän ehditte sisälle vielä ennen joulua :) Hyvää Joulua ja Onnea uuteen kotiin ensi vuodelle!

   Poista
 2. Noihin yllätyksiin saa kyllä rakennusvaiheessatosiaan tottua. Onneksi löysitte pulmaan hyvän ratkaisun. Pakko tässä samalla sanoa, että tuo harmaa sävy keittiössä on upea!!!
  Sari

  VastaaPoista