torstai 12. joulukuuta 2013

Reilu 2 viikkoa muuttoon....

Edellisellä kerralla kirjoittelin keittiön lattian piikkauksessa sattuneesta haaverista. Lattialämmitysputki saatiin korjattua, eikä episodilla onneksi ollut lopulta vaikutusta lattialaattojen asentamisen aloittamiseen. Nyt noin kolmisen viikkoa myöhemmin alkaa olla melkein valmista. Jäljellä on enää osa saunan ja meidän vanhempien makuuhuoneen lattioista.

Sitä mukaan, kun valmista lattiapintaa on syntynyt, olemme alkaneet vauhdilla kasaamaan kiinteitä kalusteita. Nixi kalusteiden asennus on tarkoitettu ammattilaisten tehtäväksi, mutta budjettimme ei sallinut palvelun ostamista, vaan päätimme suoriutua tästä omin voimin. Onhan näitä keittiöitä tullut ennenkin tehtyä:) Alku oli hankala, mutta kyllä se siitä sitten lähti sujumaan joitain vastoinkäymisiä lukuunottamatta. Olemme todella tyytyväisiä, että valitsimme valkoisten ovien sijaan tuon Ash-sävyn, sillä muutoin talo olisi alkanut muistuttaa sairaalaa ja tuntua kolkolta.


 Voi kun jo pääsisi leipomaan tuon saarekkeen ääreen...


Kodinhoitohuoneesta tuli kivan selkeä. Oli hyvä päätös jättää tuo nurkka vapaaksi yläkaapeista. Kuvasta näkyy, että lattian keskitilasta puuttuu vielä saumaukset.


Pikkuvessaan saatiin tällä viikolla asennettua talon ensimmäinen vessanpönttökin:) RTV:llä oli tarjouksessa IDO Seven mallin pönttö, josta olin haaveillut (voiko vessanpöntöistä haaveilla?) ja asian kanssa kun tarpeeksi pitkään jahkaili niin kävi tuuri.


Osa väliovistakin on saatu paikkoilleen. Otimme ovenkahvat Kannustalon kautta, mutta ne ovat livenä aivan liian kartanomaiset talomme tyyliin. Löysin samaiset kahvat Kannustalo Vihervaaran kuvasta, eli jos olette kiinnostuneita ostamaan, niin ottakaa yhteyttä:)

 

Talossa on vielä paljon puuhaa ennenkuin pääsemme muuttamaan, mutta valmista on oltava ennen vuoden vaihdetta. Tässä kiireessä unohtuu täysin, että Joulukin on jo ihan kohta. Huvittuneena kuuntelin radiosta keskustelua, jossa pyytelivät soittamaan ja kertomaan mitä joulun valmisteluja on vielä tekemättä. Meillä se tarkoittaa joululahjoja, joulusiivousta, joulukorttien lähettämistä, koristelua.... 

Päätin olla stressaamatta Joulusta ja sopeutua tilanteeseen. Viikonloppuna suuntamme Ikeaan lasten vaatekaappi ja sänky ostoksille. Ja mahdollisesti päästää testaamaan lauantaina asennettavaa kaminaa:)

Lämpöisiä Joulun odotus terveisä toivotellen,
Saija


4 kommenttia:

 1. Hei, sopiiko kysyä paljonko teidän budjetti on ilman tonttia? Upea pohja ja talon ulkonäkö! T. Sirpa sirpa.kylmanen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ollut jännä nähdä miten suunnitellut materiaalit ja tavarat sopivat lopulta yhteen. Tähän asti olemme olleet todella tyytyväisiä valintoihimme.

   Meitä itseämme neuvottiin ennen rakentamiseen ryhtymistä kertomaan talopaketin hinta 3,5. Tämä sääntö on kyllä meidänkin kohdalla pitänyt paikkansa. Talopaketin lopullista hintaa ei valitettavasti tiedä ennenkuin kunnan rakennusvirasto on ilmaissut vaatimuksensa ja muutosten siirryttyä rakennuspiirustuksiin. Kannustalo laskee talopaketin hinnan vasta lukkoon lyödylle sisällölle, ainakin näin oli meidän kohdalla. Paras tapa säästää talopaketin jälkeisissä kuluissa on valita luotettavat ja hyvät ammattimiehet töihin, jotka ajattelevan myös rakentajan etua.

   Poista
 2. Huikeaa kun muutto on jo ihan kohta!!!!
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Vaikka tiedän meidän kohta muuttavan tuohon taloon, niin ei sitä kuitenkaan oikein käsitä. Tässä on nyt vuoden verran tehty hulluna hommia, joten on vaikea käsittää, että kohta se loppuu ja saa taas vaan köllötellä sohvalla lasten kanssa ja käydä jumpissa. On kyllä kivaa:)

   Poista