perjantai 4. lokakuuta 2013

Keittiö ja KHH tilattu

Viime viikot ovat menneet kiinteiden kalusteiden suunnitelmia hiotessa sekä nykyistä kotia myydessä. Lisäksi raksalla on aina joitain asioita selvitettävänä ja hoidettavana.


Tosin kaikki tämä vaivannäkö on myös tuottanut tulosta:) Keittiön ja kodinhoitohuoneen osalta suunnitelmat ovat valmiit ja kalusteet laitettu tilaukseen, sekä nykyisestä kodista saatu tarjous on hyväksytty. JEEE!

Sokerina pohjalla saimme vieraaksemme blogiamme seuraavan pariskunnan, joka haki vahvistusta omille Harmaja valinnoilleen. Oli kiva kun kävitte ja saa tulla uudestaankin:)

Alustuksena kalustevalintoihimme voisin sanoa sen verran, että päätimme satsata keittiöön sen keskeisen sijainnin ja kovan käytön vuoksi. Muissa tiloissa tulemme tekemään kompromisseja toisensa perään tyylistä tinkimättä.

Keittiön ovet tulevat koostumaan Nixin sametti maalatuista Miranda Ash sekä Mira mattavalkoisista ovimalleista. Jälkimmäistä tullaan asentamaan vain yläkaappeihin ja muutoin mennään Mirandalla. Tasot sekä tiskipöydän tausta ovat Super White kvartsia. Meillä ei ole entuudestaan kokemusta kivitasoista ja isäntä mietti tekevätkö ne keittiöstä kolkon. Mikäli teillä on kokemuksia, niin laittakaa viestiä tulemaan.
Jää- ja pakastinkaapit ovat sen verran painavat, että päätimme varustaa ne perinteisillä vetimillä. Yhtenäisyyden nimissä ne otettiin koko kaappirivistöön. Kyseessä on Nixi keittön E921 vedin, joka on hyvin samannäköinen, kuin valitsemissamme Mielen kalusteuunissa ja -mikrossa. Vedin on livenä reilun kokoinen ja siitä saa kunnon otteen.

Kodinkoneet tulevat olemaan Mielen mallistosta. Kalusteuuni- ja mikro sekä induktioliesi ovat valkoisia, loput kodinkoneet integroidaan ovien taakse piiloon.


Kodinhoitohuoneen ovimalliksi tulee Nixin Noora mattavalkoisena. Tasoksi tulee joko 2cm paksu korkeakiiltoinen laminaatti tai mattapintainen täyslaminaatti. Ikkunan alla olevat kaksi alakaappia varustetaan pyykkikoreilla ja muutoin on ihan peruskaappeja hyllyineen.





 
Olemme käyneet myös hanakaupoilla, niistä sitten seuraavalla kerralla.

Nyt Vain Elämää -ohjelman pariin:)

3 kommenttia:

  1. Upeaa! Mun makuun! :) Odotan mielenkiinnolla valmista keittiötä. Kiva, että kaikki eivät valitse korkeakiiltoista. Mekin otettiin mattapintaiset ovet. Kiiltävä alkaa mun mielestä olla jo vähän vanha juttu. ;) Vaikka kaunis onkin.

    VastaaPoista
  2. Voi teillä ollaan jo tuossa pisteessä :p Hienolta näyttää sunnitelmat! Minä olen ihaillut mielen uutta valkoista mallistoa, mutta taitavat olla liian arvokkaita meidän budjettiin :D ja nuista kivitasoista.. meille on mahdollisesti tulossa musta kivitaso. Onhan se vähän "kylmän" näköinen..varsinkin jos tykkää lämpimistä "kodikkuutta" tuovista väreistä. Mutta silti se on ainakin minun mielestäni hieno. ja kivitasohan on ikuinen :)

    VastaaPoista
  3. Nuo Mielen koneet ovat arvokkaita ja taas niissäkin tarjouksen pyytäminen kannatti. Säästimme muutaman tuhannen pyydettyämme paikallisesta kodinkoneliikkeestä kokonaispakettitarjouksen, sillä joudumme päivittämään kaikki kodinkoneet. Pidämme sormet ristissä, että nykyinen pyykinpesukoneemme jaksaisi toimia muuttoon asti, ovi on jo irti...

    Korkeakiiltoiset ovet löytyvät jo niin monesta kodista, että halusin vähän erilaista. Mattapintaan kun ei jää sormenjälkiäkään, tosin tuo sametti maalattu pinta on sen verran herkkä, ettei se kestä kunnon paistorasvaisia jälkiä jätettävän pyyhkimättä. Toisaalta kylpyhuoneen kalusteet olisi ollut helpompi löytää korkeakiiltoisena.

    Tuossa kivitasossa mietin, että millaisetkohan desibelit siitä tulee, kun kokkaa noinkin avonaisessa tilassa? Meillä on nykyisessä kodissa puutasot ja olen niihin ihan kypsä, sillä ne vaativat paljon enemmän hoitamista, kuin mitä me ehdimme. Kivitasolta odotan juuri tuota kestävää ilmettä sekä helppohoitoisuutta.

    VastaaPoista