tiistai 17. syyskuuta 2013

Sauna pohdintoja

Viime talvena talopaketti kauppoja tehdessämme päätimme jättää toimitussisältöön kuuluvan Sun saunan laudepaketin pois, sillä perinteinen laudepaketti ei tuntunut meidän näköiseltä ratkaisulta. Sen sijaan haluaisimme mahdollisimman vaaleat ja leveät lauteet, joissa olisi "rouheeta" fiilistä. Pidämme myöskin perinteisestä hämärästä saunasta, joten emme tule käyttämään suosittuja lasiseiniä, lasiovi meille kylläkin tulee.

Etsiessäni netistä ideoita kohdalleni osui Lämpölauteen Alfa Art laudepaketti, jossa laudepuut ovat hauskasti poikittain ja materiaalivaihtoehdoissa löytyy valkoiseksi käsitelty haapa. Erittäin varteenotettava vaihtoehto.

 
Asuntomessuilla ihastelimme Honka Lumin porrasmaisesti tehtyjä siperiankuusilauteita. Tässä saunassa on rouheeta fiilistä!


Tästä vuoden 2012 asuntomessukohteen kuvasta meidän vaalea sauna idea on oikeastaan saanut alkunsa. Kovin hämyinenhän tuo ei ole, mutta selkeä design kolahti. Meille ei valitettavasti mahdu kahdelle seinustalle lauteita, eli perinteisellä mallilla mennään.

Kuva: Taloja ja toiveita

Kiuas vaihtoehtoina meillä on ollut Tulikiven Sumu ja Helo Saunatonttu. Sumun ulkonäkö miellyttää enemmän, mutta niin usein lenkillä on tullut mieleen, että "voi vitsi että ois ollut kiva mennä saunaan"... kun se useimmiten unohtuu laittaa päälle. Valitsimme siis tuon Saunatontun käytännöllisyytensä vuoksi. Todennäköisesti jatkossa tulee saunottua vähän enemmän.

Olisi kiva kuulla millaisiin saunaratkaisuihin olette olleet tyytyväisiä omaa saunaa tehdessänne. Laittakaa vinkkejä tulemaan:)
 

7 kommenttia:

 1. Hyvältä vaikuttaa suunnitelmat! Eka saunakuva löytyy myös omasta imspiskansiosta. Meillä on aina valmis kiuas ja vähän voisi olla kovemmat löylyt.

  VastaaPoista
 2. Pyysin jo tarjouksen tuosta Art Alfa saunapaketista ja hinta oli kyllä kohdillaan, kun miettii, että se on mittatilaustyönä tehty. Tässä on vielä vähän aikaa miettiä mihin ratkaisuun päädymme. Itselläni on sama muistikuva tuosta Saunatontusta (käymälläni salilla on samanlainen), mutta toisaalta kaikki muut meidän perheestä paitsi minä tykkää pehmeimmistä löylyistä.

  VastaaPoista
 3. Hei.
  Olisin kiinnostunut teidän Harmaja-rimoituksesta. Minkälaista väliä niissä käytitte? Kuvissa ainakin näyttää must tosi hyvältä! Meillekin on nousemassa Harmaja, mutta kuviin piirretty rimoitus kohtuu pienellä raolla.
  Meille tulee tuo sumu ;-).
  Sari

  VastaaPoista
 4. Hei Sari, kävin vielä tarkistusmittaamassa tuon rimoituksen välin ja se on 10cm. Pohdimme itsekin kesällä, että pitäisikö sen olla vähän kapeammalla raolla, mutta työmiehemme ehtivät aloittaa rimotukset ennenkuin ennätimme sanoa niistä mitään. Itseasiassa olimme tosi tyytyväisiä, ettemme muuttaneet sitä, sillä talo on muutoin aika massiivinen ja tuo väljempi rimotus keventää sen ilmettä.

  Tsemppiä rakennusprojektiin!

  VastaaPoista
 5. Meillä muuten on tuo Tulikiven Sumu-kiuas. Sen saa kyllä ajastettua myös!

  VastaaPoista